Социалните ще работят в специален режим, зоват услугите да се ползват онлайн 13.03 | 16:45

Чрез кол центъра на МТСП хората могат да се свързват с всички структури под шапката му

От iNews.bg

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще създаде извънредна организация на предоставяните услуги в структурите си. Мерките ще бъдат публикувани във всички комуникационни канали на МТСП и ще са в сила до приключване на извънредното положение в страната. Ще се изработи и механизъм за действие на социалните услуги и патронажната грижа, който да гарантира качествена подкрепа за уязвимите от вируса COVID-19 групи.

Всички въпроси, касаещи дейността на Министерството и неговите структури - Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Агенцията за хората с увреждания и Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", може да се отправят към колцентъра на МТСП на тел. 0800 88 001.

Ще бъде създаден специален режим, за да не се допускат опашки на гишетата в цялата страна. Гражданите може да използват и предлаганите от всяко звено електронни услуги (пълният списък може да намерите тук). Напомняме, че свижданията в социалните услуги в страната, особено в тези за възрастни, са забранени. Близки на настанените може да получават информация от директорите на услугите и от общините, които са доставчици.

Водещи

Най-четени