Социолог: Ако Петков, Василев и Атанасов останат в проектокабинет на ПП-ДБ, нови избори са в кърпа вързани 28.04 | 18:15

Предизборното говорене продължава, смята Евелина Славкова от "Тренд"

От iNews

"След изборите въпросителните станаха повече от отговорите. Въпреки срещите и разговорите неразбирателството остава. Картината изглежда песимистична за коалиция между ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ. Оптимизъм има повече за втория мандат".

Това каза пред БНР Евелина Славкова, социолог от изследователски център "Тренд".

И допълни, че предизборното говорене продължава.

"Ако ПП - ДБ получат подкрепа от ГЕРБ - СДС при втория мандат и съставят кабинет на малцинството, то те ще станат абсолютни заложници на ГЕРБ и след местните избори съдбата на такъв кабинет няма да е розова."

В предаването "Хоризонт за вас" Славкова посочи още, че "изтичането" на имената на Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов не е било случайно, целта е била да се проучи каква ще бъде реакцията на ГЕРБ. Вероятно това ще претърпи корекция, според нея, но "ако тези хора останат в проектокабинет на ПП - ДБ, шестите избори са ни в кърпа вързани".

"И двете коалиции играят дълъг мач, без да са сигурни в резултата и в действията си. Опипват почвата, за да разберат какво ще проработи като инструмент... Отиване през лятото на избори - повечето политически сили няма да спечелят от това, изключение ще бъде партия "Възраждане".

Водещи

Най-четени