Социолози се захапаха в ефир 28.03 | 09:52

Кольо Колев и Мира Радева кръстосаха шпаги заради съмнително предизборно изследване

От Диана Цветкова

С наближаването на изборите очевидно страстите се нагорещяват и стигат и полето на социологическите проучвания.

Социолозите Кольо Колев и Мира Радева си отправиха взаимни нападки в ефир, заради съмнително изследване, публикувано в днешния брой на в. "Преса".

Според проучването, зад което не застава никоя агенция, а само се посочва, че е направено от американци, ако изборите са днес партия ГЕРБ ще спечели 30% от гласовете, а БСП ще е на второ място с 16 на сто.

Провокиран от анонимността на данните и от факта, че всички изследвания досега дават минимална разлика между двете партии, водещият на сутрешния блок на bTV Виктор Николаев потърси за коментар социолога Кольо Колев.

"Това изследване е на агенция ЕЖК – "Една жена каза". И мога да ви кажа коя е тази жена. Това е Мира Радева", възмути се Колев. Социологът заяви, че колежката му от дни обикаля редакциите на вестниците и си предлага данните.

По думите му категорично зад подобно изследване стоят българи, а Радева "си измисля разни неща".

Впоследствие, за да отговори на обвиненията, по телефона се включи и Мира Радева. Социоложката заяви, че заради такива нейни колеги като Кольо Колев тя не си казва името.

Попитана означават ли думите ѝ, че мистериозното изследване е нейно, Радева си призна. Допълни, че не е вярно, че е обикаляла редакциите, а е ходила само в една – на вестник.

Тя не пожела да разкаже кои са мистериозните американци, които поръчват изследвания, свързани с родния политически живот, като обеща да разкрие повече подробности утре, когато ще гостува в предаването.

Водещи

Най-четени