Спад от около 20% в цените на дървата за огрев се отчита в държавните горски стопанства 22.08 | 09:33

Поради това, няма опасения за забавяне или недостиг на дърва за огрев през зимата.

От iNews.bg

Спад от около 20% в цените на дървата за огрев се отчита в държавните горски стопанства, като това понижение беше обещано още в началото на годината от Министерството на земеделието. В района на град Разлог вече са доставени приблизително 80% от заявеното количество дървен материал от местните жители. Поради това, няма опасения за забавяне или недостиг на дърва за огрев през зимата.

Междувременно, в района на Разлог сутрешните температури вече паднаха значително и често се наблюдава мъгла, което е причина отоплителният сезон да започне по-рано от обичайното. Много хора вероятно вече са започнали своите подготовки за студените месеци.

"Подготовката за отоплителния сезон стартира още през месец януари, като целта беше да се осигурят достатъчно дърва за огрев за местното население по списъци, изготвени от община Разлог и кметствата на населените места в региона. Мога да потвърдя, че към момента над 80-90% от необходимите количества за хората са доставени, като предпочитанието им е да закупуват дърва директно от Държавното горско стопанство - Разлог", заяви пред БНТ Иван Гергов, директор на Държавното горско стопанство в Разлог.

През този отоплителен сезон цената на кубик широколистни дърва от Държавното горско стопанство в Разлог е 80 лева с включена доставка, а иглолистните дърва се предлагат на цена от 67 лева за кубик.

Водещи

Най-четени