Спасен е човек от пламъците край с. Локорско 21.08 | 16:43

Младежка небрежност подпалила гората, съмняват се местни

От Цанка Донкова

Повече от 15 екипа от столицата и сили от съседните области гасят пожара до София. Спасен е човек от пламъците, които са обхванали гората до с. Локорско, съобщава агенция "Фокус".

Над 220 пожарникари и доброволци се борят със стихията.

"Ситуацията остава тежка. Усилията ни са насочени особено към това да пазим къщите и дворовете на хората", заяви главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Той допълни още, че е поискано и съдействие от Министерството на отбраната. "Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ни увери, че хеликоптерът вече е там. Ще изпрати и три специални автомобила и две модулни формирования за оказване на помощ при гасене на горски пожари", добави главен комисар Николай Николов.

Вече се появяват и първите предположения за избухването на пожара. Жителите на едно от застрашените села - Локорско, твърдят, че пламъците са резултат от неизгасена цигари или забравен огън. Предната вечер младежи си организирали парти на поляната край селото и явно са били невнимателни.

Тепърва предстои да се изяснят причините за избухването на пожара и дали тази версия е истина.

Водещи

Най-четени