Спасител фрасна турист и му счупи челюстта 26.08 | 16:29

Чужденецът влязъл в морето при червен флаг

От Цанка Донкова

Спасител на Черноморието е бил арестуван, защото ударил чужденец - турист, и му счупил челюстта. Инцидентът се разиграл в Приморско, а причината за деянието било незачитането от страна на чужденеца на забрана за влизане във водата, съобщава в. "Труд".

По първоначални данни спасителят И. П. наблюдавал поверената му ивица. Флагът бил червен, а морето - бурно. Полякът Гаечек Дариус (25 г.) решил да се къпе и не послушал спасителя, затова двамата се скарали. Спасителят се ядосал и му ударил кроше.

На следващия ден Дариус се оплакал в полицията. Той обяснил, че след инцидента е посетил болница в Бургас, където бил прегледан и освободен за домашно лечение.

В резултат на полицейските действия е установен и задържан извършителят на деянието - това е 20-годишният И. П. от Хисаря, съобщават от ОД на МВР.

Пак в Приморско това лято двама руснаци бяха набити от охранители на Южния плаж в града. 18-годишният Б. Д. от Кюстендил и 32-годишният К. Т. от село Крупник, община Симитли, обяснили по-късно пред полицаите, че нападнали руснаците, защото ги сварили да блъскат с бутилка по един от плажните чадъри.

Потърпевшите от своя страна твърдели, че двамата българи им извивали ръцете и им ограбили 25 лева.

Водещи

Най-четени