Спасиха изгубили се в гората ловци 08.10 | 11:06

Мъжете, прекарали нощта на открито, са в добро здравословно състояние

От iNews.bg

Спасителна акция за издирване на изгубени в гората ловци приключи успешно. Издирването започнало след приет сигнал в дежурната част на РДПБЗН- Шумен в 21:44 часа снощи. Било съобщено, че двама ловци, които били на излет край село Бяла река, се загубили в гората.

Към мястото, описано в сигнала, са насочени екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен. Малко след 03:30 часа издирването било прекратено заради гъста мъгла и проливен дъжд. Спасяването продължило в ранните сутрешни часове. На помощ на спасителите се притекли ловци и горски служители.

Тази сутрин е установена връзка с изчезналите чрез мобилен телефон. Мъжете съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им указания да не напускат мястото, на което са локализирани. Малко преди 10:30 часа до тях са стигнали спасителните екипи. Мъжете са в добро общо състояние, ще им бъде извършен медицински преглед.

В акцията по спасяването са участвали около 80 души, между които ловци от дружинката на село Бяла река, горски служители и пожарникари.

Директорът на РДПБЗН и ръководител на спасителната операция комисар Иван Иванов благодари на всички, които са се отзовали и са оказали помощ при издирването на ловците. 

Водещи