Спасова не е получила всичките 47 000 лв. за земеделския Facebook 11.07 | 20:39

Тя харесвала Мирослав Найденов и като човек, и като министър

От Христина Рафаилова

Станалата известна с доста скъпия проект за реклама на Оперативна програма "Развитие на селските райони" Кристина Спасова разкриа, че засега е взела едва 15 000 лв. от предвидените 47 000 лева. Спасова, която е бивша пиарка от земеделското министерство трябва да популяризира програмата във Facebook  и Twitter.

Пред вестник "168 часа" тя коментира дали сумата не е твръде солена за една страница. Тя обясни, че не ставало въпрос за една проста страница, която би струвала 1000 лева. "Имахме 9 души експерти. Фермерът задава своя въпрос, специалистите до 2 часа му даваха отговор. И той трябва да е обоснован, защото ние носим отговорност пред бенефициентите, които впоследствие подават своите документи в Държавен фонд "Земеделие", уточни тя.

От думите и стана ясно, че въпросните експерти спестявали огромни усилия на бенефициентите, като отговаряли на конкретните им питания, тъй като нормативните документи по програмата били 9-10 тома.

"Целта на фейсбук страницата бе да стигнем и до младите фермери, те са топ приоритетът на цяла Европа. В наредбата дори е записано, че кандидатите трябва да са до 40 години? Къде да ги намерим тези хора? Младите са в интернет и във фейсбук", добави Спасова.

Тя призна също така, че харесвала бившият земеделски министър Мирослав Найденов и като човек, и като министър.

Името й нашумя с това, че едва година, след като регистрира фирмата си, Спасова се сдоби с различни придобвки като офиси, земи, дялове в комапнии за над 1 млн. лева.

Водещи

Най-четени