Спецакция в Пазарджик 18.10 | 15:20

Закопчаха четирима с наркотици

От iNews.bg

Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици на територията на областта. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Единият е задържан за производство, а другите трима - за притежаване на наркотици. Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР - Пазарджик съвместно с колегите им от РУ - Септември извършили претърсване в къща в Септември.

 

Полицаите установили, че в избеното помещение, ползвано от 49-годишен пазарджиклия, той съхранявал различни прекурсори и оборудване за производство на метамфетамин. В хода на разследването било установено, че произведеният синтетичен наркотик бил предназначен за продажба. Откритите материали са иззети, а мъжът е задържан в ареста на РУ - Септември. Изясняването и документирането на случая продължава под наблюдението на прокурор.

 

Екипи на РУ - Пещера проверили къщата на 38-годишен от брациговското село Козарско. Криминалистите се натъкнали на суха листна маса от глави и съцветия, с обща маса около 160 грама марихуана, според данните от полевия тест.

 

В района на градския парк в Пещера органите на реда засекли 22-годишен от същия град. У него са открити две полиетиленови пликчета с почти 5 грама метамфетамин. Аналогичен е и случаят в парка пред гарата във Велинград.

 

Служители на управлението в курорта проверили 21-годишен от с.Дорково, който носел със себе си полиетиленово топче със суха марихуана. Спрямо тримата се водят полицейски производства.

Водещи

Най-четени