Спецакцията в София обвита в мистерия! Пълно е с маскирани полицаи (СНИМКА) 17.09 | 12:16

МВР не казва нищо за операцията, но вероятно не е свързана с бандата, отвлякла Адриан

От iNews.bg

От събота вечерта в столицата се провежда акция на спецотряда за борба с тероризма. За момента от МВР не съобщава каква е причината, но самите служители са въоръжени с автомати и бронежилетки.

Според източници на БНТ, два автомобила са били задържани късно вчера на изхода на магистрала "Тракия". Има арести на няколко места, четири адреса в София са обискирани. Разработката е на ГДБОП.

Задържаните са част от престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, но сега са задържани за друго. Извършват се процесуално-следствени действия във връзка със специализирана операция под наблюдението на прокуратурата. Очаква се официална информация от МВР.

В акцията, по информация на "Хоризонт", участват Специализираният отряд за борба с тероризма, както и звеното в СДВР "КОБРА".

1978050

На четири места в столицата са разположени маскирани полицаи, въоръжени с автомати. На още три места в столицата се извършват претърсвания и арести.

Според първоначалните информации има шестима задържани. Петима от тях са арестувани в близост до изхода на София за АМ "Тракия". Мъжете са били в два автомобила, които бяха претърсени от полицията.

Пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за операцията и уточни, че тя е под ръководството на прокуратурата, но отказа да даде повече подробности.

По неофициална информация на "Хоризонт" става дума за престъпна група, която се е занимавала с различни видове престъпна дейност.

Водещи

Най-четени