Специлист разкри как е дошъл COVID-19 у нас и обясни, че паниката е лош съветник 08.03 | 09:45

"Тези двама души, които са се заразили и за които няма информация, че са пътували, те са били с някой, който им е донесъл инфекцията. Това са хора, които не са спазили карантинния период и не са останали 14 дни вкъщи под наблюдение", категорична беше председателят на Асоциацията на общопрактикуващите лекари д-р Гергана Николова пред bTV

От iNews.bg

При ситуация с риск от зараза с коронавирус хората трябва да демонстрират по-високо самосъзнание и да осъзнават, че пазят всички околни. Това подчерта председателят на Асоциацията на общопрактикуващите лекари д-р Гергана Николова пред bTV. 

"Тези двама души, които са се заразили и за които няма информация, че са пътували, те са били с някой, който им е донесъл инфекцията. Това са хора, които не са спазили карантинния период и не са останали 14 дни вкъщи под наблюдение", категорична беше тя.

Д-р Николова напомни, че по предписание на кризисния щаб пациентите със съмнения за COVID-19 не трябва да ходят в кабинетите на личните си лекари.

"Не е необходима паника, с нищо няма да помогне. Напротив, страхът винаги нарушава трезвата преценка", посочи специалистът.

Водещи

Най-четени