Спецкомисия в парламента ще обсъжда какво да се прави с имунитета на Сидеров 27.10 | 17:55

Още утре депутатите ще решават какви мерки да вземат

От iNews.bg

Народното събрание ще състави утре парламентарна комисия, която да обсъди свалянето на имунитета на Волен Сидеров след неговото нахлуване в НАТФИЗ, предаде БГНЕС.

Такова решение са взели на среща в сградата на НС депутатите от управляващото мнозинство. Вицепремиерът и вътрешен министър също бе на срещата на парламентарните групи от мнозинството, но не пожела да даде изявление.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев обяви, че също е било взето решение да отпадне чл. 70 от конституцията и да остане възможността за депутатски имунитет само за позицията на депутати в залата и при гласуване.

Председателят на ПФ Валери Симеонов заяви: "ще действаме максимално бързо, тъй като обществото очаква бързи мерки”.

Припомняме, че дебатът за депутатските имунитет започна след като Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ в нощта на изборите. Сидеров твърдеше, че търси мъж, който го нападнал два дни преди това, когато отново беше в академията. В НАТФИЗ обаче се събраха доста студенти и преподавали и се наложи полицията да изкара всички навън.

След това мъж, за когото по-късно стана ясно, че е бизнесменът Камен Попов нападна Сидеров и му нанесе удар в лицето. Заради скандала студентите и преподавателите от НАТФИЗ поискаха имунитетa на лидера на "Атака". Той обаче заяви, че няма да го даде.

Водещи

Най-четени