Спецоперация срещу новите "Нагли"! Поне шестима задържани в София 17.09 | 09:58

Полицията още не казва дали е разкрила похитителите на Адриан

От iNews.bg

Поне шестима души бяха арестувани късно вчера при мащабна спецакция на полицията, ГДБОП и спецотряд "Кобра”, предаде бТВ. Спецакцията е проведена на изхода на столицата на магистрала "Тракия" в посока Пловдив, допълва Нова телевизия. 

От МВР обаче още няма коментар. Появиха се предположения, че спецакцията може да е свързана с групата, отвлякла за откуп 25-годишния Адриан Златков, но официално потвърждение за това няма.

Операцията е продължила цяла нощ и в София с претърсването на общо четири адреса. До момента се съобщава за шестима задържани, но броят им може да нарасне. Петима от задържаните са били в автомобил, спрян от екипите на полицията на изхода на столицата към "Тракия”.

По информация на БНР задържаната група е свързана с разпространение на наркотици, но в момента е хваната за друго престъпление.

Междувременно високопоставени източници от МВР не отрекоха, че операцията може да е свързана с групата, отвлякла Адриан Златков, макар да не го потвърдиха изрично.

Младият мъж прекара 12 дни в плен, след като бе отвлечен в края на август. Той бе освободен в неделя миналата седмица, като семейството му плати огромен откуп.

Сумата така и не стана ясна, но според достоверни източници по време на преговорите между похитителите и бащата Тони Златков, той е успял да намали искания подкуп от 3 млн. лв. на 800 000 лв.

Водещи

Най-четени