Спецпрокуратурата търси информация срещу Васил Божков 04.02 | 18:31

Образувано е и още едно досъдебно производство

От iNews.bg

Специализираната прокуратура отдели материали от образувано досъдебното производство, касаещо множество престъпни деяния, част от които свързани с неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други.  По това производство в качеството му на ръководител на организирана престъпна група е привлечено лицето В.Б., съобщиха от Прокуратурата.

В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния – убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент.

Изискани са досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива. Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на групата, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана.

Водещи

Най-четени