Спешна помощ е оказана на 38 души досега, наранени по време на уличните вълнения 02.09 | 16:44

С цел бързо да се реагира два екипа стоят от двете страни на протестите. Освен тях 7 или 8 екипа непрекснато извозваха пострадали. Не сме обслужвали намушкан полицай, каквато информация се появи, уточни директорът на Центъра за спешна медицинска помощ за София-град и област д-р Георги Гелев

От iNews.bg

38 души са обслужени от лекари на протеста. Сред тях са, както протестиращи, така и полицаи. Един е настанен във ВМА с обгазяване, 6 са в "Пирогов", 6 в ИСУЛ, 17 са обслужени на място, 2 са избягали, има и 6 задържани в трите РПУ-та на София - Трето, Първо и Пео. Получили сме над 50 сигнала. Имаме и 30 фалшиви. Това обяви директорът на Центъра за спешна медицинска помощ за София-град и област д-р Георги Гелев по време на брифинг, предаде Novini.bg.

С цел бързо да се реагира два екипа стоят от двете страни на протестите. Освен тях 7 или 8 екипа непрекснато извозваха пострадали. Не сме обслужвали намушкан полицай, каквато информация се появи, уточни той.

"Има много хора, които се нуждаят от спешна помощ в горещия ден. Ангажирането на 10 екипа лишава останалите граждани на София от своевременна спешна медицинска помощ", посочиха още от ЦСМП - София.

"Преди минути кацна самолет с пациент със сърдечен арест и сме изпратили екип.

Призоваваме да не се злоупотребява със Спешна помощ", заяви още д-р Георги Гелев.

В ИСУЛ са приети за прегледи трима репортери и оператори. Един от тях бе обгазен, докато отразява протестните действия.

Трима обгазени полицаи са прегледани в "Пирогов". Те са отказали да останат на лечение в болницата. Тримата са прегледани от токсиколог и очен лекар. Установено е, че са обгазени с лютив спрей. Имат увреждания на горни дихателни пътища, кожа на лицето и ръцете, както и на роговицата и конюнктивата на очите.

През спешното са преминали още един мъж и една жена. Мъжът е бил с охлузни рана на главата, а жената на лакътя. След проверка и превръзка и двамата са освободени. Единият е здравно неосигурен, стна ясно на брифинга.

Водещи

Най-четени