Спешни медици от Русе на протест заради по-високи заплати 07.03 | 11:15

е бяха подкрепени от колегите си от центровете в Бяла и в Две могили

От iNews

Част от екипа на Центъра за спешната медицинска помощ в Русе излязоха на протест рано тази сутрин, предаде БНР. Те бяха подкрепени от колегите си от центровете в Бяла и в Две могили.

Исканията на медиците са за увеличение на заплатите, за подобрение на материалната база и връщане на ръководството, което е било като временно избрано след 25-годишното управление на д-р Пенка Бахчеванова.

След проведен конкурс от Министерството на здравеопазването на поста е назначена д-р Иванка Маринова. Медиците обаче протестират и не желаят тя да заема този пост. Синдикалният им лидер обаче Светлин Займов поясни, че позицията на организацията му е за подкрепа на което и да е от двете ръководства.

Протестиращите обаче заявиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени и ако Министерството на здравеопазването не проведе нов конкурс, те са готови да напуснат масово. Това са 60 % от работещите в центровете за спешна медицинска помощ в Русенска област.

Според първоначалната информация медиците от всички центрове в областта са обявили готовност за масово напускане. По-късно обаче е станало ясно, че протестиращите нямат такава нагласа.

По време на протеста графикът на работа няма да бъде нарушен и пациентите ще бъдат обслужвани от дежурни екипи.

Водещи

Най-четени