Спешно! Търсят се полицаи по морето 18.06 | 12:21

Няма кой да ни пази от джебчии във Варна и близките курорти

От Десислава Маданска

Стотици полицаи не стигат, за да съблюдават за реда във Варна и близките курорти. Това заяви временният шеф на ОДП-Варна главен инспектор Чавдар Нанков. По думите му жителите на Североизточна България са се преместили в морската ни столица.

"Като има хора, има и проблеми", посочи Нанков.

Инспекторът даде пример с 2006 година, когато на смяна излизали по 8 патрула, а сега едва 3, информира в. "Стандарт". В момента в Девня и Провадия има по един патрул.

Според него, за да може все пак да има патрули, полицаите трябвало да работят по 11 часа от 12-часова смяна.

По думите му недостиг имало и при екипите, които трябва да охраняват Морската градина, въпреки че имало велосипеди на разположение.

Засега имало само двама служители на колела и 1 на мотоциклет, които дават наряд край морето.

"В сезона е трудно, защото нещото, което има да се краде, е във Варна и близките курорти", посочи главният инспектор. Полицаите следят сега зорко за джебчии, както и за гастрольори от страната, които са плъзнали по морето", каза инспекторът.

Чавдар Нанков беше назначен миналата седмица за временен шеф на ОДП-Варна със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Той пое поста от комисар Тодор Иванов, който излезе в пенсия.

Нанков е в системата на МВР от 1988 година. Бил е разузнавач в Криминална полиция, работил е в сектора за борба с организираната престъпност, а до последното си назначаване е оглавявал II РПУ-Варна.

Водещи

Най-четени