Спипаха над 18 кг хероин в кола на ГКПП „Гюешево“ 03.10 | 15:23

Автомобилът с косовска регистрация е минавал транзитно от Турция за Косово

От iNews.bg

18 кг хероин задържаха митнически служители при проверка на лек автомобил на ГКПП "Гюешево", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Автомобилът с косовска регистрация е пътувал по направление Турция-Косово и е преминавал транзитно през България. При пристигането на ГКПП "Гюешево" превозното средство е било отклонено за щателна митническа проверка.

Митническите служители установили, че в дървен сандък зад задните седалки на автомобила са укрити пакети, съдържащи бежово прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин.

Общото количество на задържания хероин е 18,185 кг, разпределен в 35 пакета.

Задържан е 62-годишният шофьор, гражданин на Косово. Образувано е дознание по описа на Митница Югозападна.  

Междувременно днес Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе в съда искане за постоянна мярка за неотклонение спрямо косовски гражданин Мемет Бериша, заловен с 18 кг хероин, съобщиха от обвинението. Досега той е бил с мярка задържане под стража за 72 часа.

Общото брутно тегло на всички пакети хероин е 18,215 кг. Освен тях са иззети и лекият автомобил на чужденеца и два броя контактни ключове.

Срещу Мемет Бериша е повдигнато обвинение за незаконно пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества, придобиване и държане на наркотични вещества с цел разпространение и опит за пренасяне през границата на страната.

 

 

Водещи

Най-четени