Спипаха топ готвача Андре Токев пиян зад волана 01.11 | 08:00
Шеф Токев е заловен фиркан докато в сила е предишно негово провинение за шофиране в нетрезво състояние. Той е бил много зле и трудно се е държал на краката си. Преди да бъде проверен е забил пикапа си в бордюр и дори изхвърчала гума

Популярният шеф Андре Токев е бил заловен от катаджии да шофира пиян. Тестът с дрегер е показал наличие на 1.9 промила алкохол в кръвта на топ готвача, който е жури в известното тв реалити "Мастър Шеф", води няколко други предавания и е собственик на скъпарския ресторант ANDRe.
Токев, който е работил в отличени със звезда "Мишлен" места, а в момента е лице на bTV, е спрян на Околовръстния път в София при акцията на МВР срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици, която започна на 26 октомври в цялата страна. Той все още е в ареста, където ще изкара общо 24.
Най-неприятната вест за шеф Токев е, че е спипан фиркан докато в сила е предишно негово провинение. Иде реч пак за шофиране в нетрезво състояние. Всичко това означава, че готвачът трябва да лежи ефективно в затвора, ако родният съд отново не покаже странни критерии.
По неофициално инфо от очевидци Токев е бил много зле и трудно се е държал на краката си. Преди да бъде проверен, той забил пикапа си в бордюр и дори изхвърчала гума, а после той твърдял пред органите на реда, че дори не помни как и защо се е седнал зад волана.
Ето как готвачът се представя на своята официална страница:
Oсновател на Българска Асоциация на професионалните готвачи в България, официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа "Bocuse d "Or” и носител на единствената за източна Европа диплома "Global Masterchef Degree”. Андре е на 50 години, роден е в Лайпциг на 14 декември 1968 година, в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin.
Готвенето за Андре е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.
"Кулинарията е като живота – доставя удоволствие на всеки, защото всеки може да се включи в това преживяване. Най-важното е да се приеме, че няма идеален ресторант. Не е важно един ресторант да се хареса на всички. Затова той трябва да изгради собствена атмосфера, собствена физиономия, да развива собствена идентичност. Важно е това да се прави, вдъхновено с желание и с любов. Заповядайте заедно да изживеем ароматите и вкусовете на ястията. Да се докоснете до моя кулинарен живот, преминал през различните държави и култури на хранене!
Великата кухня е като велика държава- трябва да има история и ценности."
Водещи
-
Военният министър посочи какъв бюджет е нужен за модернизация на въоръжените ни сили
По думите му все повече народите се убеждават, че мирът и сигурността на държавите не са...
05.05 | 18:00
-
В навечерието на Гергьовден на много места агнешкото месо в търговските вериги е изкупено
"Може би в последните месеци или година през известен период от време се вдигат цените"
05.05 | 17:40
-
Няма да имаме задължителен час по религия, ще е задължително избираем час
Това заяви пред журналисти в Пазарджик министърът на образованието Красимир Вълчев
05.05 | 17:20
-
Акушерките са добрите орисници на новия живот
Отново отбелязваме Международния ден на акушерката и засвидетелстваме уважение и благодарност
05.05 | 16:59
Най-четени
-
"Възраждане" внася трето предложение за референдум за лева
След дискусията ще последват протести като форма на натиск срещу правителството, обяви...
05.05 | 10:15
-
10371 българи, които се осигуряват задължително за втора пенсия, са се отказали от нея
НАП води електронен регистър на тези хора, както и на възобновилите участието си в УПФ.
05.05 | 10:45
-
Черешите на Женския пазар в София значително по-евтини отколкото в страната
На фона на рекордните 50-60 лева в страната, столичният пазар предлага по-достъпни цени
05.05 | 16:15
-
Гергьовденската трапеза не е просто кулинарна - тя е ритуал, символ, молитва
Традиции и обичаи на Гергьовден
05.05 | 15:00