Спипаха четирима пияни шофьори за денонощие в Търновско 02.12 | 12:54

Един от тях катастрофирал, другите са хванати при проверки

От Диана Цветкова

Четирима шофьори са хванати през последното денонощие да карат след употреба на алкохол в района на Велико Търново, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Единият от тях е задържан тази сутрин, след като около 5,00 часа катастрофира на ул. "Хр. Ботев". При проверката станало ясно, че 22-годишният шофьор, който е от Каспичан, е седнал зад волана с 2,33 промила. Ще прекара следващите 24 часа в полицейския арест.

Другите трима пияни водачи са хванати при рутинни проверки на пътните полицаи.

Около 2,45 ч. тази нощ в павликенското с. Караисен е спрян 36-годишен варненец, управлявал Opel Astra. Проверката с дрегер установила, че мъжът е седнал зад волана с 1,41 промила. Той е отказал да даде кръвна проба. Задържан е за денонощие и срещу него е образувано бързо производство.

Около 3,00 часа служители на районното в Свищов спрели за проверка BMW с 24-годишен младеж зад волана. Тук дрегерът отчел 1,29 промила алкохол, като и този водач е отказал да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. Съдът ще се занимае с него по бързото производство.

Около 6,00 ч. в Полски Тръмбеш униформени се натъкнали на поредният за областта пиян шофьор. 24-годишният водач на Volvo, който е от село Босилковци, е спрян за проверка, а дрегерът отчел 1,47 промила. Мъжът е задържан за денонощие и е започнато бързо производство.

Водещи

Най-четени