Спипаха четирима телефонни мошеници 18.10 | 12:57

И четиримата са от Горна Оряховица. Вършили измами из цялата страна

От Андриян Георгиев

Четирима телефонни измамници са задържани при проведена вчера (17 октомври) полицейска спецакция, съобщиха от пресцентъра на МВР.  

На входа на Горна Оряховица полицаи спрели за проверка лек автомобил, в който пътували В.Н. (27г.), К.А. (29г.) - Азис и брат му К.А. (28г.) - Алфата. И тримата горнооряховчани били с богати криминални досиета.

На адрес в града била задържана и 20-годишната Е.В., приятелка на Алфата, за която е установена съпричастност към групата.

Четиримата "работели” по добре известната вече схема за телефонни измами - звънят на случайно избрани телефонни номера и под предлог за пострадал близък, нуждаещ се спешно от пари за хирургическа интервенция, вземат от жертвите парични суми в различни размери или златни накити.

Групата била съпричастна към извършването на подобни измами и опити за измами в Пловдивска, Шуменска, Софийска област и София.

В хода на извършените претърсвания са иззети множество мобилни телефони и SIM-карти. Четиримата са задържани за 24 часа.

За последната седмица са предотвратени над 20 опита за телефонни измами предимно на възрастни хора, на стойност над 20 хил. лева. 

Водещи

Най-четени