Спиране на предизборен клип и отзоваване на посланик иска Каракачанов 06.03 | 12:45

„Обединени патриоти“ готвят блокада срещу „изборните туристи“ на 26 март

От iNews.bg

Турският посланик се появи в кадри на предизборен клип на ДОСТ. Освен, че е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическата работа, това е дръзка провокация, която цели да покаже ясно зад коя партия застава Турция, гласи позиция на ВМРО. Според партията явно някой си мисли, че така въпросът ще стане междудържавен и това ще проправи пътя на поредната противоконституционна формация.

Красимир Каракачанов настоява БНТ да спре да излъчва клипа, на който се появява и надпис на турски език – от т.нар. Тюркян чешма. Патриотите от ВМРО настояват също СЕМ и ЦИК да се намесят незабавно при подобни предизборни нарушения. Каракачанов призовава и за хладнокръвна обществена реакция. "Защото всяка истерия сега е всъщност част от сценария на Ердоганова Турция", казва лидерът на ВМРО.

Като недопустима намеса на Турция във вътрешните работи на България той определя и изказването на турския социален министър, който призова българските изселници да гласуват масово на изборите на 26 март, допълвайки, че турската държава подкрепя партията на Лютви Местан.

В същото време 1000 автобуса с изборни "туристи" са вече готови, а в Кърджали полицията разкри склад с хранителни продукти, с които се извършва на практика купуване на гласове, алармират още от ВМРО. Затова Красимир Каракачанов призовава за ефективна блокада на границата като "Обединени патриоти" започват действия в тази посока. Блокадата е нужна, за да се пресече пътят на Ердоган към българския парламент, категоричен е Каракачанов.

Водещи

Най-четени