Спират ТИР-овете за голямото прибиране 12.04 | 11:28

Утре ограничават движението на тежкотоварни камиони по магистралите и най-натоварените пътища

От Кристиан Костурков

Във връзка с очаквания засилен трафик в последния от 4-те почивни дни около Великден, движението на тежкотоварни камиони ще бъде временно ограничено, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ). Утре, 13 април, между 14:00 ч. и 20:00 ч., ще бъде забранено движението на превозни средства с маса над 12 т по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при събирането на няколко почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, уточнават от АПИ.

Забраната за движение на ТИР-ове важи за всички автомагистрали в страната с изключение на участъка Харманли - ГКПП "Капитан Андреево" от магистрала "Марица". Ограничителният режим засяга още и отсечките Ребърково – Ботевград, Русе - Велико Търново, Пловдив – Харманли, Дуранкулак – Варна – Бургас, Симитли - Гоце Делчев, Пловдив – Смолян, Бургас – Царево, Южната дъга на Околовръстния път на София, етапна връзка на лот 1 на АМ "Струма” при п. в. "Дупница Север" - ГКПП "Кулата”, както и връзката между двете части на автомагистрала "Хемус” – от Ябланица до Шумен.

1493034

Ограниченията обаче не важат за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, както и живи животни и опасни товари. Въпреки създадената организация на движение, от АПИ призовават шофьорите е да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция".

Водещи

Най-четени