Спряха заповедта за отнемане на лиценз на „Лукойл“ 23.04 | 20:54

Административният съд в София отряза Ваньо Танов за данъчния склад

От Десислава Маданска

Административният съд в София спря заповедта на шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов за отнемане на един от лицензите на "Лукойл" за данъчен склад, съобщиха от съда. Магистратите разгледали делото веднага след завеждането на жалбата от страна на нефтената компания. Самото дело по същество ще бъде гледано по-късно.

Преди ден Танов издаде заповед за отнемане на лиценза на за данъчен склад на основния продуктопровод на "Лукойл" и на още няколко складови бази, заради открити нарушения в монтажа на измервателните уреди.

Тогава от компанията излязоха със становище, че отнемането на лиценза е тенденциозно и е административен произвол, упражняван от Танов.

Срокът, в който компанията трябваше да приведе в съответствие с изискванията дейността си изтече на 31 март. До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на гориво.

Преди седмица Агенция "Митници” уведоми "Лукойл България”, че поставените уреди не предават данни към информационната система на агенцията и че е установено несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност.

Водещи