Спряха от продажба над 46 хил. яйца в Пловдивско 08.04 | 11:28

Вчера пък Агенцията по безопасност на храните иззе 67 500 броя яйца от птицеферми в Кюстендилско

От Кремена Бедерева

Над 46 00 яйца са спрени от продажба в Пловдивско.

Специализирана операция за разкриване на нарушения, свързани с внос, съхранение и продажба на яйца, бе проведена вчера от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност” и Областната дирекция по безопасност на храните, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Проверени са били 10 обекта - цехове за тестени изделия, складове, магазини, ресторанти и пицарии в Пловдив, Стамболийски и Кадиево.

Служителите на Областната дирекция по безопасност на храните са наложили забрана за продажба на общо 46 080 яйца. Работата по случая продължава.

iNews припомня, че вчера при проверка на Българска агенция по безопасност на храните бяха иззети 67 500 броя яйца, съобщиха от агенцията.

При извършени проверки на 5 април от инспектори на Областна дирекция по безопасност на храните - град Кюстендил на птицеферма и склад за яйца са конфискували 375 кашона по 180 яйца. Първоначално в склад в град Кюстендил са конфискувани 135 кашона по 180 броя яйца.

Констатирано е, че яйцата са пакетирани в обект, който не е регистриран по Закона за храните.

Партидите яйца са произведени в птицеферми в област Кюстендил. Производителят им е етикетирал и маркирал яйцата в пакетиращ център за яйца, който не е регистриран по смисъла на Закона за храните.

От птицефермите са иззети останалите 240 кашона по 180 броя яйца. На производителя е съставен акт за установяване на административно нарушение. Всички иззети яйца са насочени за обезвреждане в екарисаж.

Водещи