Спряха пет маршрутки от движение 14.09 | 16:19

Имало маршрутки, на които липсвали болтовете на колелата

От Андриян Георгиев

Пет маршрутки са спрени от движение при спецакция на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" в София, съобщиха от Министерството на транспорта.

При проверката са констатирани технически неизправности, като липса на болтове на автомобилните колела, неизправност в механизма за закрепване на страничната врата и отстраняване на седалки, без да има разрешение за това.

Инспекторите са проверили 88 маршрутки и са съставили 15 акта за неиздаване на билети на пътниците, пропуски в документите и технически неизправности. 

При акцията са проверени и 374 таксита, като едни от таксиметровите водачи е управлавал автомобила без свидетелство за управление на МПС. Друг таксиметров водач е санкциониран за неспазване на междуседмичната почивка.

Проверяващите са съставили общо 41 акта на таксита за различни нарушения, като липса на прономерован кочан с фактури, изчакване на клиенти на спирки на градски транспорт, неспазване на времето за управление и почивка от водачите, непълното и точно оформяне на необходимите документи и др. 

Един таксиметров автомобил е спрян от движение. 

Проверени са и 32 учебни автомобила и 11 автошколи. Съставени са 3 акта за фиктивно обучение на курсисти, което е тежко нарушение, наказващо се с глоби от 500 до 5 000 лева.

Водещи

Най-четени