Спряха процедурата за подобряване на прозрачността на ОП "Регионално развитие" 10.01 | 11:23

Спирането се налага заради техническа грешка

От Ивайло Ачев

От вчера (9 януари) се прекратява процедурата за възлагане на обществена поръчка "Избор на медия шоп, с цел осигуряване на достъпност, публичност и прозрачност на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 – 2013 г. (ОПРР), чрез високо тиражни печатни медии", съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Процедурата се прекратява поради допусната техническа грешка в обявлението, касаеща срока за изпълнение на поръчката. В него е посочено, че той е 20 месеца, а реалното изпълнение предвижда продължителността му да бъде 34 месеца. Установеното несъответствие не може да бъде отстранено чрез разяснения по документацията за участие без това да промени условията, при които е обявена процедурата, което налага и нейното прекратяване.

Решението за прекратяването на процедурата е взето от ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма "Регионално развитие" Деница Николова. 

ОП "Регионално развитие" най-общо включва широк набор от мерки за развитие на отделните региони в България - от инфраструктура до опазване на културното наследство, които отчитат както общите тенденции, така и спецификите на отделните населени места. Програмата цели от една страна преодоляване на изоставането ба българските региони (разделението е на шест региона) спрямо регионите в ЕС и ограничаване на междурегионалните различия в България от друга.

През програмния период 2007-2013 година по ОП "Регионално развитие" общото финансиране е в размер на 1 601 274 759 евро. От тях 1 361 083 545 евро трябва да дойдат от Европейския фонд за регионално развитие.

Водещи