Спряха радио реклама на "Профи кредит България" 26.09 | 14:30

Според комисията, рекламният спот заблуждава потребителите, че могат да получат кредит без доказване на дохо

От Кремена Бедерева

Комисията за защита на потребителите (КЗП) Александър Масларски забрани радио реклама на "Профи кредит България" ЕООД заради невярна информация, съобщават от комисията.

Рекламният спот заблуждава потребителите, че могат да получат кредит без доказване на доход. Част от неговия текст гласи: "Всички търсят чудеса, а ние ги даваме в реалността. Бърз кредит от "Профи кредит" само срещу лична карта на равни месечни вноски. Не е необходимо да доказваш своя доход..."

Обаче в Реда и условията за получаване на паричен заем от финансовата институция изрично е посочено, че кредитоискателят трябва да има официално доказуеми регулярни доходи. Освен това има изискване те да са от трудово правоотношение, пенсия или свободна професия, а "срокът на получаване трябва задължително да покрива срока на договора за заем".

Твърдението в радио рекламата, че за отпускане на заем от финансовата институция "не е необходимо да доказваш своя доход", докато в същото време условията изискват потребителят "да има официално доказуеми регулярни доходи" е нелоялна търговска практика.

Заповедта предстои да бъде връчена, информират от комисията.

Най-четени