Срамната офанзива срещу децата бежанци в Ковачевци продължава 15.09 | 09:10

Родителите се събират пред училището, за да спрат чуждите ученици

От iNews.bg

Срамната офанзива срещу децата бежанци в Ковачевци продължава. Българите в селото се събират пред входа на училището, за да не пуснат  учениците от чужбина в школото. Те са подкрепени от общнискит съветници. 

Малчуганите, които разпалиха страстите в населеното място, са от Афганистан и Сомалия. Семействата им нямат статут. Според българския закон обаче всички деца имат право на образование. Жителите на Ковачевци обаче не смятат така, като според тях бежанците носят болести.   7 от децата са на възраст за 1 клас, а останалите 5 са между 5 и 7 клас, обясни по БНТ министърът на образованието Румяна Коларова. 

Малките бежанци са преминали през курс по български език и могат да разбират какво им говорят съучениците им.  Това страната ясно от думите на шефа на дирекция "Социална дейност и адаптация" към ресорната агенция Ана Андреева пред bTV.  

Тя обясни, че малките чужденци ще помогнат за спасяването на училището в селото, което в момента е пред затваряне заради малкия брой ученици. За тези 12 нови възпитаници школото ще получи пари, стана ясно от думите й. 

Водещи

Най-четени