Сред ягоди и киви в ТИР, намериха 4-ма нелегални емигранти 23.02 | 11:57

Трима от тях са афганистанци, един - пакистанец

От Кремена Бедерева

Снощи около 18.45 часа служителите от граничен полицейски участък в Русе спрели за проверка товарен автомобил Volvо, с гръцка регистрация, управляван от 50-годишен гръцки гражданин, съобщават от пресцентъра на МВР.

Автомобилът пътувал от Гърция за Русия, бил натоварен с ягоди и киви и пломбиран с гръцка митническа пломба. Била сформирана мобилна група, който при извършената проверка на товарното помещение открила четирима мъже, без документи за самоличност.

По техни думи – трима от тях са афганистанци, а единият - пакистанец. Водачът и четиримата мъже са задържани, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 279, ал. 1, във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК.  Уведомена е районната прокуратура в Русе.

Вчера около 12 часа служители на ГПУ - Калотина извършили проверка на влизащия в страната товарен влак. В два от вагоните – втори и пет, били открити контрабандни цигари от различни марки.

Общото количество на акцизната стока е 3500 кутии. Уведомен е разследващ митнически инспектор. Контрабандните цигари са иззетите, работата по случая продължава.

Водещи

Най-четени