Среща между Борисов и Мицотакис в Атина бе отменена, двете страни дават различни обяснения 04.09 | 18:00

От Министерски съвет заявиха, че визитата на Бойко Борисов в Гърция не е частна, а срещата не се е състояла заради разминаване и нестиковане в програмите на двамата министър-председатели

От iNews.bg

Срещата на министър-председателите на България и Гърция Бойко Борисов и Кириакос Мицотакис, която трябваше да се състои тази вечер, е отменена заради разминаване в програмите на двамата премиери. Това съобщиха за БГНЕС от Министерски съвет.

По-рано днес държавната гръцка агенция АНА-МПА съобщи, че тази вечер е трябвало да се състои неофициална среща на Мицотакис и Борисов в Атина. Според информацията българският премиер е на частно посещение в Гърция.

От Министерски съвет заявиха, че визитата на Бойко Борисов не е частна и тя не се е състояла заради разминаване и нестиковане в програмите на двамата министър-председатели. От МС припомниха, че Борисов тази сутрин е водил заседанието на правителството, което е продължило няколко часа.

За момента не е ясно дали и кога ще има нова визита и какви ще бъдат темите, които ръководителите на двете правителства ще обсъждат. 

Водещи

Най-четени