Срокът за смяна на личен лекар изтича днес 29.12 | 09:40

Здравноосигурените имат право свободно да избират лекар в лечебно заведение за първична медицинска извънболнична помощ на територията на цялата страна, което работи по договор с НЗОК.

От iNews.bg

Срокът за смяна на  личен лекар  изтича днес. Здравноосигурените имат право свободно да избират лекар в лечебно заведение за първична медицинска извънболнична помощ на територията на цялата страна, което работи по договор с НЗОК.

Смяна  на личен лекар е възможна в периодите  1 юни - 30 юни и 1 декември - 31 декември , както и по всяко време на годината, ако е прекратен договорът между лекаря и здравната каса или пациентът сменя настоящия си адрес.

Формуляр за избор на общопрактикуващ лекар може да се изтегли от сайта на  НЗОК , в рубриката "За граждани", а информация за общопрактикуващите лекари, сключили договор с НЗОК, е публикувана в рубриката "Електронни услуги" - "Търсене на договорни партньори и дейности" - "Общопрактикуващи лекари".

Смяната на личен лекар и избор на нов може да се осъществи и  онлайн , само при наличие на персонален електронен подпис.

При смяна на общопрактикуващия лекар  не се изисква пациентът да уведомява досегашния си личен лекар.

Водещи

Най-четени