Стана ясно къде Радев е празнувал рождения си ден! Заложил е на скромно меню 20.06 | 15:37

Президентската двойка отпразнува рождения ден на Румен Радев в четвъртък в ресторанта на хотела на братя Паласчеви в Сандански

От iNews.bg

В петък посрещнаха с хляб и сол в Сандански президента Румен Радев, а кметът на общината Атанас Стоянов му подари ценното издание Алманах "Македония” – албума, символ на родолюбие, просвета и свобода. В знак на почит към делото на народния будител и отбелязване на 298 години от рождението на светеца Паисий Хилендарски Стоянов изненада госта си с препис от вечната "История Славянобългарска”, пише struma.bg.

Предния ден държавният глава и съпругата му направиха разходка по централната улица "Македония” на курортния град, придружавани от общинския лидер на БСП Младен Тимчев. Десетки граждани успяха да се снимат с президента и да разговарят с него. Президентската двойка отпразнува рождения ден на Румен Радев в четвъртък в ресторанта на хотела на братя Паласчеви в Сандански. Менюто остана в пълна тайна, но запознати разказват, че двамата са били скромни в избора си.

Румен Радев и съпругата му пренощуваха в хотела на известната фамилия Осиковски в село Рожен, преди това са посетили и Роженския манастир. Освен в Сандански президентът направи посещение и в Петрич. След срещата с кмета на града Димитър Бръчков Румен Радев посети разкопките на античния град Хераклея Синтика в местността Рупите.

"Регионът има прекрасни условия за туризъм. Това, което имаме зад гърба си, е не само национално, а и световно богатство. Това е един невероятен обект, който трябва да бъде показан на света”, каза Радев, който остана силно впечатлен от разкопките.

Той приветства усилията на кмета Бръчков и на проф. Вагалински да бъде изградена довеждаща инфраструктура към обекта и да може по съдебен път да се окрупнят всички земи в околността, така че да имат общината и държавата право да извършват мащабна археологическа дейност.

Водещи