Станишев: Борисов хваща тен от мачове, а аз от подписката за "Белене" 10.07 | 17:07

И депутатите от Левицата ще събират подписи

От Филипа Тодева

Според БСП едва 11% от обещанията си е изпълнил и Бойко Борисов. Поредна илюстрация за лъжите на управляващите е интервю на премиера, в което твърди, че не познавал Мишо-Бирата. "Много къса памет”. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той цитира медийни публикации, от които ясно личи, че Борисов не просто се е срещал с Мишо-Бирата, а двамата са откривали спортна зала и Борисов е получил от баскетболния шеф спортен екип.

По повод трите години управление на Бойко Борисов, Сергей Станишев коментира още, че е добре когато ГЕРБ се хвалят, че ще влязат в историята, да им се напомни какво се случва с техни основни ангажименти, които са поели.

В този смисъл отбеляза, че на фона на обещаните 200 000 нови работни места, резултатът след три години управление е 400 000 безработни. Беше обещан и гратисен период за безлихвено погасяване на задължения на фирми към държавата, ако тя не е платила дълговете си към компаниите. "Господин Дянков, дължите 450 млн.лв. на бизнеса”, напомни Станишев.

Той съобщи още, че подписката за референдум за АЕЦ Белене набира скорост и събраните подписи доближават 380 000. "За разлика от г-н Борисов, който хваща тен от мачове, аз вече съм хванал тен от събиране на подписи”, добави с усмивка Станишев. Зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов отбеляза, че когато са в София, депутатите от ПГКБ ще събират подписи на 23 пункта в столицата.

Водещи

Най-четени