Станишев: Борисов ще иска избори, докато не вкара 121 депутати 16.05 | 15:23

Лидерът на ГЕРБ искал да се създадат условия за нов нечестен вот

От Десислава Маданска

Бойко Борисов сигурно мечтае да се направи промяна в Конституцията, с която да се запише, че докато не постигнат 121 депутати, всички избори да се смятат за невалидни. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му позицията на лидера на ГЕРБ за касиране на изборите не е изненада. Според него това е емоционално пораженческа позиция на партия, твърдяща, че е получила най-много гласове.

Според Станишев има две разнопосочности – от една страна, Борисов иска касиране на изборите, а от друга – да реди кабинет.

По думите на червения лидер ГЕРБ показват стремеж за хаос, за нестабилност, като целта била да се създадат условия за нови нечестни избори. Това щяло да им позволи да се закрепят на власт, но не и да се решат проблемите на страната, а да "замитат следите от безобразията на тяхното управление".

"Очевидно е, че ГЕРБ не искат да сдават властта, а да влязат през задния вход, след като загубиха огромно доверие. В сравнение с 2009 г. те загубиха 34% от гласовете. БСП качи 26% реално нови гласове", посочи Станишев.

Водещи

Най-четени