Станишев: ГЕРБ искат да хвърлят страната в хаос 17.05 | 11:19

Лидерът на БСП също пристигна в президентството

От Ивелина Георгиева

Лидерът на БСП Сергей Станишев също пристигна в президентството.

Днес президентът Росен Плевнелиев провежда консултации с парламентарно представените политически партии във връзка с провеждането на първото тържествено заседание на 42-рото народно събрание.

Първата среща бе с представители на ГЕРБ, като пръв в президентството дойде Бойко Борисов.

След срещата с Плевнелиев бившият премиер каза, че ГЕРБ няма да търси касиране на изборите нито чрез Министерския съвет, нито чрез президентството.

Преди да влезе в президентството, Станишев каза, че ГЕРБ искат да хвърлят страната в хаос, по повод искането за касиране на изборите от партията на Борисов.

Станишев смята, че те искат нови избори, но не им излиза сметката и добре разбират, че са в политическа изолация. Лидерът на БСП определи като абсурдна ситуация за касиране на изборите.

"Кой иска касиране? Тези, които проведоха изборите, защото шефовете на МВР по места и служебното правителство като цяло, и областните управители, всички са на ГЕРБ", коментира социалистът.

По думите му мотивът, който бе изтъкнат вчера, е нелеп. Станишев вярва, че никоя институция, която има право да внесе жалба за касиране на изборите, няма да се ангажира за това.

Червеният лидер призова да се спре с театралните постановки и заяви, че 4 г. сме свидетели само на лъжи и театрални представления.

Той подчерта, че хората искат стабилност, решителност и захващане с реалните проблеми. Станишев заяви, че БСП са готови да поемат отговорността за съставяне на правителство, и поясни, че започват консултации с парламентарно и извънпарламентарно представените партии, синдикати, НПО-та и бизнес организации.

На тази база кандидатът за министър-председател ще внесе проектосъстав на правителството, поясни Станишев. "Ще търсим не работа за хора, а хора за работа", коментира той и допълни, че БСП ще търси най-кадърните и решителни хора за съставяне на кабинет.

Той отново подчерта, че в тази ситуация България се нуждае от програмно правителство.

Станишев влезе в президентството за консултациите с президента.

Най-четени