Станишев: ГЕРБ са разбойници, облечени във власт 28.07 | 17:40

Над 40 хиляди социалисти се събраха на Бузлуджа за събора на Левицата

От Георги Георгиев

"ГЕРБ са разбойници, облечени във власт" - това определение на управляващите даде лидерът на БСП Сергей Станишев по време на откриването на традиционния национален събор на левицата на връх Бузлуджа днес (28 юли).

Тази година събитието на социалистите протича под мотото "Решимост за промяна". На него се събра над 40 хиляди социалисти от всички краища на България.

Лидерът на БСП бе категоричен, че БСП е изправена пред трудно предизвикателство. "Всички разбираме, че имаме срещу себе си арогантна, безхаберна власт. Власт, която ще направи всичко възможно, без да има доверието на българите, пак да ги командва. Чака ни трудна година", каза Сергей Станишев.

Лидерът на БСП смята, че за да спечелят изборите догодина, управляващите ще използват методи като власт, пари, натиск, страх, лъжи и компромати в предстоящата предизборна кампания. То изтъкна, че краната цел на Левицата сега е да свали управляващите от влат.

Според Станишев управлението и неговите резултати може да се характеризират с думата "провал". "Искаме от това правителство да си ходи", категоричен бе Станишев.

В словото си председателят на БСП честити на социалистите 121-я рожден ден на партията и припомни, че БСП се събира на историческата поляна всяка , за да свери часовника си с това, което се случва в България.

Станишев бе категоричен, че сега е време за равносметка за бъдещето и за търсене на отговорност от управляващите. Той не пропусна да похвали и с успеха на инициираната от БСП подписка за искане на референдум за АЕЦ "Белене", в която по данни на БСП са се подписали общо 773 хиляди български граждани.

Водещи