Станишев: Какво би станало, ако Виденов бе поискал нов мандат? 02.03 | 16:03

Обновяват листите на Столетницата „сериозно“

От Филипа Тодева

Какво би станало, ако Жан Виденов беше поискал нов мандат? Това запита лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев по повод амбициите на ГЕРБ за втори управленски мандат.

"ГЕРБ трябва да си понесат отговорността – както политическа, така и наказателна, където е имало нарушения на закона”, коментира пред журналисти Станишев.

Той подчерта, че ще има сериозно обновление на листите на левицата. "В един отбор, какъвто вярвам, е БСП, ролите на терена се определят от треньора”, заключи Станишев.

Станишев твърди, че само за два месеца от ГЕРБ са натоварили българите с 2 млрд. лв. Задължения. Това показвали данни на БСП за харчовете на управляващите в последните седмици, които пораждат съмнения за избирателна подкрепа на общините на ГЕРБ, както и за събиране на ресурс за купуване на гласове.

"Четири години ГЕРБ управляват като безотговорно дете, което е докопало спестяванията на родителите си и ги харчи, без да мисли за последиците”, възмути се председателят на БСП.

Лидерът на социалистите обърна внимание на странното отпускане на средства за надплащане по ОП Околна среда, при положение че програмата е усвоена едва на 18%. Според Станишев причината е реакция на Европейската комисия.

По информация на социалистите ЕК е информирала правителството, че е нарушение проектите от "Води” на оперативната програма да получават заплащане на част от разходите по ДДС. Той даде и други примери за разплащания над лимита.

"Искам да запитам главния прокурор – какви мерки взима, за да спре разхищението на държавните средства от това правителство”, каза лидерът на БСП и постави въпроса – какво става и с разследването по случая с Мишо Бирата.

Водещи

Най-четени