Станишев: Предстоящите избори ще са за новото бъдеще на Европа 27.02 | 21:20

Това заяви той по време на първата част от Конгреса на ПЕС - Жени в Рим

От iNews.bg

Предстоящите избори ще са за новото бъдеще на Европа. Това заяви лидерът на Сергей Станишев по време на първата част от Конгреса на ПЕС - Жени в Рим.

"3 месеца, 4 седмици и 19 дни остават до европейските избори. Тези избори ще бъдат за новото бъдеще на Европа, не просто поредните избори и кой ще е първи, втори или трети. Те ще са за съдбата на ЕС като проект. Единствената алтернатива на настоящата реалност, която повечето европейци не харесват, е европейското социалистическо семейство и нашият кандидат Мартин Щулц.", посочи Станишев.

Станишев посочи, че ПЕС има какво да покаже, тъй като са последователни.

"Бяхме последователни и последните 5 години като малцинство в ЕП и ЕК и ще сме още по-последователни като мнозинство, като най-голяма група в ЕП. Като спечелим позицията на президент на ЕК. Единственият начин да се превъзмогнат толкова проблеми е да променим политическия баланс на европейско ниво. Трудно е да се проведе социална или друга политика без подкрепа от Брюксел", категоричен бе президентът на ПЕС.

Утре (29 февруари) Демократическата партия на Италия ще стане пълноправен член на ПЕС. Според Станишев с този акт семейството на ПЕС става завършено. Социалистът им изказа благоприятност и посочи, че те винаги са били най-активните участници в кампаниите.

По думите на Станишев в Манифеста, който ще се приеме на Конгреса на ПЕС, е записано, че европейските социалисти ще се преборят за още средства по младежката гаранция, за да може всеки млад човек да има шанс в живота и начин на препитание.

"Нашата борба е и за равенство, а равенството между половете е еднo от основните човешки права, за солидарност, за справедливост. Ние сме заедно в нашата борбата срещу насилието над жените.

Евродепутатът Зита Гурмай посочи, че социалистическите партии винаги са били пример за равенство и са подкрепяли равенството между половете и правата на жените.

"Много скоро идват избори, така че стягайте се, защото ние трябва да ги спечелим и Европа да завие отново на ляво ", каза още Зита Гурмай.

Водещи

Най-четени