Станишев : Цветанов винаги се държи като клеветник на България 04.06 | 19:21

Той е смешен, и нелеп, и се държи, както винаги, антинационално, смята червеният лидер

От Христина Рафаилова

"Цветан Цветанов винаги се държи като клеветник на България". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред БНР. Шефът на социалистите  пристигна в Брюксел на лидерската среща на председателите на ЕНП и на Европейските либерали. 

Коментарът на шефа на левицата дойде след репликите на бившия вътрешен министър, че се опасява от чистки в МВР, както и от предстоящите промени в сектор сигурност.

"Цветан Цветанов е и смешен, и нелеп, и се държи, както винаги, антинационално", заяви Станишев. Той добави, че зам.- лидерът на ГЕРБ нямал право да говори за чистки, тъй като той премахнал независимото бюро за контрол на СРС-тата Това от своя стана довело до незаконното подслушване. Станишев добави, че по този въпрос Цветанов предстои да бъде подсъдим. "Не бих препоръчал, на която и да е политическа сила в Европа да се ангажира с Цветанов". 

Червеният лидер подчерта, че реформите в сектор сигурност са наложителни, за да  бъде възстановен баланса и спирането на всевластието на един министър, което довело до полицейщина, липса на контрол и тотална корупция.

Водещи

Най-четени