Станишев видя шизофрения в свитата на Първанов 29.01 | 13:47

„БСП не е наказателен взвод“, отсече той и прикани отцепниците да се върнат

От Филипа Тодева

БСП не е наказателен взвод. Изключително сме толерантни към всяка критика и към всяко различно мнение, което се изразява. Така лидерът на БСП Сергей Станишев продължи дебата за отцепниците от "АБВ". За сетен път Станишев призова Георги Първанов, Румен Петков и всички останали членове на БСП, заявили участие в друга листа към друга партия да преосмислят това свое решение.

Той посочи, че аргументите и намеренията на всички тези хора звучат красиво, когато казват, че ГЕРБ трябва да останат в опозиция още дълго време и че подкрепят правителството на Пламен Орешарски, но това трябва да бъде покрито с действия. По негови думи хората в БСП осъзнават, че един загубен за Левицата глас отива в подкрепа на ГЕРБ.

"Всички в БСП разбират добре, че позицията е шизофренна като казваш - аз съм в БСП, но работя, подкрепям и организирам друга политическа сила", смята социалистът. Станишев коментира вота на недоверие на тема сигурност, който ГЕРБ готви да внесе в средата на февруари. Той посочи, че темата за сигурността е най-неподходящата тема, която Борисов и Цветанов могат да измислят.

Социалистът се зачуди, какво точно ще защитават двамата на тази тема. "Това ли ще защитават – това да се възстанови системата за незаконно подслушване, която беше констатирана от прокуратурата и 800 души журналисти и общественици са били подслушвани или това, че няколко тежки пробиви за сигурност бяха направени по времето на Цветанов като терористичния акт на летището в Бургас и взрива на Петолъчката. По тяхно време МВР се превърна в партизирана институция и в инструмент за репресия на бизнеса", припомни Станишев.

Правителството има много сериозни и ясни аргументи за работата, която е свършило, като възстановяването на контрола по прилагането на СРС-та и овладяването на тежката криза с бежанците, подчерта още той. По негово мнение проблемите, които съществуват от август, септември и октомври са овладяни с много решителни действия и прилагане на плана на правителството в тази област. Според Станишев е отговорено на всички социални очаквания на служителите в МВР, за първи път се плаща пълния обем на извънредния труд на полицаите и се акцентира върху битовата престъпност. "Нямам никакви притеснения по повод политическия дебат на тази тема", категоричен бе лидерът на БСП.

Водещи

Най-четени