Станишев зове Вивиан Рединг да спре да мълчи за подслушването у нас 17.04 | 16:25

Пуска сигнал и до Мартин Шулц

От Филипа Тодева

Председателят на ПЕС Сергей Станишев е призовал европейския комисар по правосъдие Вивиан Рединг да сложи край на мълчанието си, да игнорира партийната си принадлежност и да предприеме необходимите действия във връзка с незаконното прилагане на СРС-та. Той настоява за независим мониторинг от Европейската комисия по случая с незаконното подслушване у нас, за да бъдат разследвани и предотвратени подобни недемократични практики.

В призива си пред комисар Рединг Сергей Станишев подчертал, че легитимността и демократичността на предстоящите избори са изложени на риск, съобщиха от пресцентъра на Левицата.

Председателят на ПЕС Сергей Станишев е споделил опасенията си и с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. Председателят на Групата на Социалистите и

Демократите в ЕП Ханес Свобода вече призова бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов да се оттегли от политическата сцена с думите: "Настоявам бившият вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да подаде оставка като председател на Предизборния щаб на ГЕРБ.

Мисля, че е очевидно, че е загубил всякаква легитимност и доверие и не може повече да заема политическа длъжност в България. Фактът, че въпреки новото развитие, бившият премиер Бойко Борисов потвърди пълната си подкрепа за Цветанов само подчертава липсата на всякакви демократични ценности в неговата партии”.

Свобода също така призова Европейската комисия за разследване по случая.

Водещи

Най-четени