Станишев обвини Борисов, че не е направил нищо за развитието на Северозападна България 12.04 | 18:37

Социалистът обеща специална програма за региона

От iNews.bg

"Специална програма ще бъде направена за Северозапада", съобщи във Видин лидерът на БСП Сергей Станишев. Тя предвижда във всяка от оперативните програми на ЕС да има определени средства за проекти на Северозапада.

"Това вече е договорено с ЕК", посочи Станишев.

Той припомни, че Видинска област получи от правителствената инвестиционна програма 13 млн. лева. 5 млн. лв. за пътища в областта отпуска и Агенция "Пътна инфраструктура". Стартира процедурата за избор на изпълнител на новия път Димово – Ружинци, който е ней-трудният участък по главен път Е-79, предаде "Стандарт".

Станишев обяви, че няма да става евродепутат, въпреки, че води листата на партията за предстоящите европейски избори. Включването му в нея било само политически знак.

"Изборите са важни за България и Европа, защото могат да обърнат посоката на развитие на Съюза. Сегашните европейски институции се отдалечиха от хората. В България израз на този социален геноцид бе политиката на бившия финансов министър Дянков", смята Станишев.

В Белоградчик лидерът на БСП изтъкна, че предишният премиер Бойко Борисов е пропуснал да вземе специални средства от ЕС за Северозападна България, които се отпускат за слабо развити региони.

"Дори Германия си е взела такива средства", обясни Станишев.

 

Водещи