Станишев отсече: Не искам да съм следващият премиер 27.02 | 14:43

Това каза лидерът на БСП Сергей Сатнишев, след като върна мандата, връчен му от президента

От Ивелина Георгиева

Аз няма да бъда следващият министър-председател на България, независимо какво ще се случи на изборите. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев, след като върна мандата, връчен му от президента.

Властта никога не е била самоцел за мен, посочи още Станишев. "Днес България е на колене. Правителството на Борисов изпразниха хазната и разгромиха страната."

Станишев заяви, че БСП има амбицията да бъде част от промените, които хората искат. Станишев настоя всички политици незабавно да прекратят провокации, игри и всякакви сметки.

Лидерът на БСП смята, че разграбването на страната продължава, тъй като маса сделки се готвят да бъдат приключени през последните дни.

Според него Народното събрание веднага трябва да приеме решение да не се спира тока на хората, които не могат да си платят сметките. Станишев заяви, че партията ще представи на хората в предстоящата предизборна кампания радикална промяна, с която да започне да гради нова социална България.

Станишев подчерта, че именно това е амбицията на БСП, а не властта.

В понеделник президентът Росен Плевнелиев връчи мандата на ГЕРБ, които отказаха да съставят служебно правителство. Следващата наред бе БСП като втора по големина парламентарно представена партия.

Минути след като започна срещата при президента, Станишев обяви, че също връща мандата.

Следва Плевнелиев да връчи мандата на третата по големина партия - ДПС, в петък (1 март).

Водещи

Най-четени