Станишев поздрави здравните работници за професионалния им празник 07.04 | 16:05

Лидерът на социалистите заяви, че професията им е да създават чудеса

От iNews.bg

Правителството е предвидило дванадесет милиона лева от своята инвестиционна програма за модернизация на Спешната помощ, за да бъде тя бърза и наистина да помага. Това стана ясно от думите на лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. В свое видеообръщение в социалната мрежа Facebook той честити празника на здравните работници.

През тази година ще се открият 35 нови центъра за здравно и социално консултиране и се ланира изграждането на 11 центъра в цялата страна за спешна медицинска помощ от типа на "Пирогов", посочи още Станишев. Той разказа за варненски лекари, които са спасили майка и нейното бебе. Лидерът на социалистите определи това като истинско чудо и заяви, че такава е професията на лекарите и медицинските сестри.

"Когато ни помагат, лекуват, спасяват нашия живот, сме им благодарни. Когато допускат грешка, се сърдим и сме гневни", посочи още той.

Станищев заяви, че имаме нужда от здравна реформа. "Защото здравната система е в много тежко състояние и всеки го вижда. Най-болезнено е за лекарите, санитарите и медицинските сестри", каза още лидерът на социалистите.

Той призова още да направим така, че здравните работници да могат да си вършат успешно работата и да се радваме на едно достойно за всички нас здравеопазване.

Водещи