Станишев призова съпартийците си да загърбят личните си амбиции 27.02 | 19:42

Независимо от резултатите на изборите, нямало да бъде следващ премиер

От Филипа Тодева

Всеки един член на БСП трябва да загърби своята лична амбиция и интерес заради отговорността пред държавата, заяви лидерът на партията Сергей Станишев.

"Нашата отговорност е много голяма. Трябва да оставим партийното на втори план заради

интересите на хората. Независимо от резултатите на изборите, аз няма да бъда следващ министър-председател на България, защото трябва, както винаги сме правили, да търсим национално съгласие, обединение на здравите отговорни сили, хора и експерти, граждански сдружения, за да изведем България от това състояние, да отговорим на очакванията на хората”, заяви Сергей Станишев.

Той е категоричен, че има амбицията да изведе партията към убедителна победа на предстоящите парламентарни избори. "Страната има нужда от правителство с ясна програма, което ще започне да гради нова социална България”, каза още Сергей Станишев.

Той увери, че няма да позволи на Бойко Борисов и на неговия кабинет да се изнижат като "мокра връв” от своята отговорност. "Няма как да приема, че всички носят еднаква отговорност за бедственото положение на България. Ние оставихме бюджета в много добро финансово здраве, оставихме работеща икономика, безработицата беше малко над 6 процента”, припомни още лидерът на БСП.

Водещи

Най-четени