Станишев скочи: Имаме български вариант на "Уотъргейт" 28.03 | 14:35

Лидерът на БСП тръби за подслушвани политици

От Филипа Тодева

Лидерът на БСП съобщи, че е получил на служебната си поща материали, в които се твърди, че от 2009 г. досега под ръководството на Цветан Цветанов нерегламентирано и противозаконно са подслушвани политици, бизнесмени, магистрати, общественици, лидери на протести.

"Български вариант на скандала "Уотъргейт" е на път да взриви обществото, след като председателят на БСП Сергей Станишев обяви, че е получил информация за нерегламентирано подслушване", твърдят от БСП.

Според Станишев ако това е вярно, става дума за чудовищен скандал, който ще излезе извън границите на България.

Той отбеляза, че според материалите са били подслушвани Георги Първанов – в периода на

създаване на АБВ, Росен Плевнелиев – в периода на формиране на служебното правителство, Иван Костов – когато е критикувал Цветанов, Ахмед Доган – когато е разследван за Цанков камък, Волен Сидеров – когато се е обърнал срещу ГЕРБ.

Симеон Дянков е бил подслушван периодично, а самият Сергей Станишев – неколкократно, Кристалина Георгиева – при посещенията си в България.

Според социалиста подслушвани са били и съдия Нели Куцкова, бизнесмените Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Георги Гергов и Цветелина Бориславова. Станишев обяви, че ще се обърне към главния прокурор.

Водещи

Най-четени