Старт на предизборното пазаруване! От къде са първите сигнали 05.03 | 11:36

Компетентните служби вече са се заели с нарушенията

От iNews.bg

Предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот е в разгара си. Остават малко повече от 20 дни до решаващото гласуване и купуването на гласове започна. Получени са първите сигнали и те са от Северозападна България.

"Всяка седмица събирам МВР, всички служби, за да се отчитат всяка седмица какво става – проверки по места, мобилизации. Това е една от амбициите ни – да направим едни честни и прозрачни демократични избори, доколкото е възможно. Много съм амбициран да покажем, че можем да осъществим такива избори. До мен вече стигат сигнали, че на места са тръгнали емисарите с торбите. Съответните служби са информирани и инструктирани. Превантивната дейност вече е налице. Важното е да се създаде обстановка на нетърпимост към такива изключително зловредни и срамящи България практики", обясни служебният премиер Огнян Герджиков.

Премиерът коментира и липсата на машинно гласуване. Според него това няма да опорочи изборите.

"Основното е дали изборите ще бъдат проведени прозрачно, честно и демократично. Дали се гласува чрез машини или така както досега сме гласували - това не може да бъде решаващо. Ако някой реши да оспори изборите заради това, че няма машини, то има орган който се произнася - това е Конституционният съд. Вътрешното ми убеждение е, че те ще се произнесат, че няма да има опорочаване на изборите", коментира още той.

Водещи

Най-четени