Стартира Столичната програма „Социални иновации“ 03.01 | 13:41

Всеки кандидат може да участва само с по един проект

От iNews.bg

На 4 януари 2019 г. стартира Столична програма "Социални иновации". Програмата цели подобряването на качеството на живот, социалното включване на уязвимите групи като стимулира прилагането на краткосрочни проекти за социални иновации с активното участие на гражданското общество.

Програмата предоставя финансиране от общинския бюджет на проекти за социални иновации на единична стойност до пет хиляди лева, реализиращи се в периода 16.03.2019 г. – 15.11.2019 г. Прогнозният годишен бюджет за 2019 г. е сто хиляди лева.

Един кандидат има право да кандидатства само с един проект.

За проекти за социални иновации се приемат дейности, насочени към създаването, прилагането или реализирането на нови за Столична община идеи или процеси, които адресират потребности на уязвими групи и са значими за социалната политика на общината. За нови идеи се приемат практики и модели, които се прилагат за първи път на територията на Столична община.

Със средствата по Програмата не се подкрепя стопанска дейност.

Допустими кандидати са юридически лица с нестопанска цел и народни читалища със седалище на територията на Столична община. Недопустими кандидати са синдикални организации, политически партии, вероизповедания, организации с общинско или държавно участие, търговски дружества и кооперации; ЮЛНЦ, които са обявени в несъстоятелност или са в производство по несъстоятелност; които се намират в ликвидация; които имат парични задължения към държавата или към Столична община, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, или задължения към осигурителни фондове, освен ако компетентният орган е допуснал разсрочване или отсрочване на задълженията; чиито членове на управителните и контролните органи – физически лица са осъждани с влязла в сила присъда за престъпление против собствеността или против стопанството, освен ако са реабилитирани; които са с установени финансови злоупотреби с държавни, общински и европейски финансови средства.

В срок от 4.01.2019 г. до 4.02.2019 г. включително кандидатите могат да подават проектни предложения по образец на хартиен и електронен носител в запечатан плик в деловодството на дирекция "Социални услуги за деца и възрастни" на Столична община на адрес: гр. София, бул. "Кн. Мария-Луиза" № 88, ет. 5, ст. 508 всеки работен ден от 9.00 до 17.30 ч. В периода от 5.02.2019 г. до 6.03.2019 г. ще се извърши оценяването и класирането на проектните предложения, след което с одобрените кандидати ще бъде сключен договор.

Цялата информация за Програмата, процедурата за кандидатстване и необходимите формуляри ще могат да бъдат намерени на интернет портала на Столична община, секция "Социална закрила", Програма "Социални иновации".

Водещи

Най-четени