Стартира акция срещу чашката и волана 02.06 | 10:22

Операцията ще е до 8 юни и е насочена и към употребата на упойващи вещества от шофьорите на автомобили

От iNews.bg

От днес до 8 юли започва акция срещу шофиране след употребата на алкохол и упойващи вещества. Акцията се провежда на територията на всички страни членки на TISPOL, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Организираната от Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" в ЕС полицейска операция започва от днес и в България.

Сред трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви е управлението на моторни превозни под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

По време на операцията ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

TISPOL работи за осигуряване на безопасността по пътищата и се стреми към намаляване броя на загиналите, тежките наранявания и престъпността по пътищата на Европа.

Организацията функционира като платформа за обучение и обмен на добри практики между службите на пътна полиция в Европа.

Дейностите се основават на научни изследвания, анализ и синтез на придобитата информация практически опит и дават видими резултати.

TISPOL подпомага обучението на участниците в движението по пътищата, допълнено с необходимите мерки по контрола на движението. От своя страна това дава съществен принос за намаляване на произшествията по пътищата, работи съвместно с редица стратегически партньори и полага усилия да направи пътищата на Европа безопасни и сигурни.

Водещи

Най-четени